Illustro (illust.ro) este platforma online ce va derula un program de concursuri profesionale, din sfera artelor vizuale, cu focus pe dezvoltarea comunitatii românești de artă digitală. În sprijinul acestui deziderat, contribuția la calitatea și nivelul comunității, deopotrivă pentru tineri și artiști consacrați, va fi dată de sistemul online de concurs, de juriile reprezentative, de partenerii instituționali și de premiile ce vor consta inclusiv în acțiuni de promovare în România și peste hotare.

De la Imaginile lui Enescu la Illustro: Student
Ca urmare a implementării Concursului Național de Arte Imaginile lui Enescu, inițiat de Artexim - organizatorul Festivalul Internațional George Enescu - în perioada aprilie-septembrie 2019, primit cu entuziasm de comunitatea artistică din țară și cu o largă participare a studenților din cadrul facultăților de profil din țară. S-a putut identifica astfel o nevoie de afirmare a tinerei generații de artiști, atât din punct de vedere artistic cât și de conectare cu potențiali angajatori. Prin inițierea concursulului Illustro: Student, propunem cuantificarea și evidențierea lucrărilor încă de la cele realizate de studenți sau masteranzilor pentru examenele de facultate.

Scopul acestui concurs este de a promova, evidenția și stimula potențialul creativ al viitorilor directorilor de creație, al art directorilor, graficienilor, ilustratorilor, designerilor, web designerilor, de a-i identifica pe cei mai talentați, creând astfel punți de legătură coerente cu potențiali angajatori din sectorul creativ. Ca implicații, se încurajează drumul spre debut al tinerilor artiști, oferindu-le o imagine a oportunităților de valorificare a cunoștințelor dobândite în facultate. Pentru a servi scopului concursului, instituțiile de stat și private sunt invitate să susțină platforma de concursuri Illustro și să ofere premii, echipamente, traininguri, stagii de intership studenților premianți.

Popular Post